BemutatkozunkPartnereinkKapcsolatJogszabályokTudástárAjánlatkérés

ÁRAJÁNLATKÉRÉS


Munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat

 

A létesítmény, a munkahely, a munkaeszköz, a technológia munkavédelmi üzembe helyezésének elengedhetetlen feltétele a munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat, amelynek célja, hogy biztosítva legyenek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéshez szükséges tárgyi, személyi, szervezési, munkakörnyezeti feltételek.

 

Időszakos biztonsági felülvizsgálat

 

A veszélyes technológiát és a veszélyes munkaeszközt időszakos biztonsági felülvizsgálat alá kell vonni a biztonságos műszaki állapot megőrzése érdekében. Továbbá időszakos biztonsági felülvizsgálat alá kell vonni azt a munkaeszközt, amelynek felülvizsgálatát jogszabály, szabvány, vagy az eszköz dokumentációja előírja.

 

Soron kívüli ellenőrzés

 

Az üzemeltető munkáltatónak soron kívül ellenőriznie kell a munkahelyet, az egyéni védőeszközt, a munkaeszközt, a technológiát, ha az a rendeltetésszerű alkalmazás során közvetlenül veszélyeztette a munkavállaló egészségét és biztonságát, vagy ezzel összefüggésben munkabaleset következett be.

 

Soron kívüli ellenőrzés szükséges olyan rendkívüli körülmények bekövetkezése esetén is, mint például átalakítás, baleset, természeti jelenségek vagy műszaki okból 30 napot meghaladó használaton kívüli időszak.